Trio Mogambo


Mogambo maakt Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Mogambo speelt traditionele en bekende nummers uit Spanje, Cuba, Brazilië en Mexico. De liederen zijn fris gearrangeerd en worden met flair en passie gebracht.


Trio Mogambo bestaat uit;

  1. zangeres Erna Moragues,

  2. Spaanse gitaar, tweede stem, arrangementen; Marcos Moragues Coll

  3. fretless bas en vocals; Harvey Mercera.


Erna heeft het temperament dat deze muziek verlangt van een zangeres. Haar sterke natuurlijke stem wordt perfect vermengd door de koortjes, de ritmes en de harmonieën van Marcos en Harvey.

Mogambo Latinband


Mogambo speelt op grotere feesten, in theaters, clubs en op festivals, niet in de trio-formatie maar met de Mogambo Latinband. Mogambo wordt dan een groovy energieke swingende latinband.


Mogambo Latinband speelt zonder pardon de zomer recht de harten van het publiek in. Zon, salsa, rumba, pasion, bolero, merengue, samba; fiesta..


Mooie hispano koortjes, warme improvisaties, stralende zangeres, een geraffineerd spelende Spaanse gitarist, vette latin basgroove, smeuig solerende saxofonist en natuurlijk een dreamteam ritmesectie, Mogambo brengt u letterlijk in de tropen.


Mogambo Latinband wordt gevormd door een Spaanse frontline en een Antilliaanse ritmesectie. De muzikale grenzen van de Cariben, Zuid Amerika en Spanje worden weggevaagd, met veel plezier beleefd en opnieuw uitgevonden. Met Mogambo Latinband wordt het zelfs voor degenen die helemaal niks met salsa hebben genieten op de dansvloer, door de lekkere groovy latinoritmes krijgt iedereen zin om te bewegen.

Mogambo kan in verschillende formaties spelen;
DUO, TRIO, KWARTET EN KWINTET

Repertoire


Het repertoire van Mogambo bestaat uit bolero's , Spaanse rumba's, Braziliaanse bossanova's en samba's, Cubaanse salsa, son, en chachacha.

De Bandleden


Marcos Moragues is geboren op Mallorca maar opgegroeid op de Canarische Eilanden. Hij studeerde moderne harmonie en gitaar in Las Palmas de Gran Canaria en aan het Musicians Institute in Los Angeles. In september 2000 kwam Marcos naar Nederland om aan het conservatorium jazz-gitaar, arrangeren en componeren te gaan studeren. Juni 2005 is hij afgestudeerd aan het Noord Nederlands Conservatorium te Groningen.


Marcos richt naast Mogambo Latinband ook zijn eigen jazz kwartet op; Marcos Moragues kwartet, en schrijft eigen nummers.


Harvey Mercera is geboren en getogen op Curacao. Ook hij kwam in 2001 naar Nederland voor zijn studie piano aan het Noord Nederlands Conservatorium. Harvey speelt Latin als geen ander en bespeelt meerdere instumenten, waaronder bas en gitaar. Juni 2006 studeert hij af als jazz- en latin-pianist. Na zijn studie heeft hij een omvangrijke carriere opgebouwd als uitzonderlijk muzikaal pianist, bassist en is hij een veel gevraagde musicus.


Erna Moragues wil aanvankelijk na haar middelbare school acteren. In 1993 vestigt ze zich op de Canarische Eilanden. Ze wordt niet alleen door Marcos Moragues betoverd, maar ook door de Spaanse en Caribische muziek. De muziek en de poëzie van de liederen. Geleidelijk begint ze zelf deze liederen te interpreteren. Vanaf 1994 zingt ze met allerlei formaties en begeleiders op de Canarische Eilanden (Septiembre, Los Latinos, Bella Epoca). In 1998 vormt ze met Marcos Moragues Mogambo. Mogambo speelt in het commerciële circuit op Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Mallorca.


In 2001 komen ze naar Nederland voor een studie aan het conservatorium Mogambo vestigt zich in Groningen. Aldaar ontmoeten ze de nieuwe bandleden van Mogambo; eerst contrabassist Fulvio Buccafusco, daarna bassist Harvey Mercera, Atanas Popov (jazzdrummer) Rosolino Marinello (saxofonist), Alex Simu (fluitist,saxofonist) en drummer Junior Martir.


Erna zingt gedurende haar carriere in verschillende formaties; de Eemsmond Big Band, De Dame en de Pianist, Duo Zonneschijn, Bailamor en the Ladies zijn terugkerende ensembles. Met veel plezier zingt ze ook in gelegenheidsformaties als de Groningen Latin All Star Singers met Ache Cubano en het jazzkwartet de Rietschans maar vooral blijft ze optreden met Mogambo Latinband.


Als gewenst speelt Mogambo ook jazz-standaards (swing) en een aantal popsongs. Deze worden in een Mogambo-jasje gestoken.

Rond de kerst speelt Mogambo ook Spaanse en Venezolaanse kerstliedjes (villancicos) en Christmas carols.

Home